Win een reis naar Japan met Kikkoman

Win een reis naar Japan met Kikkoman

Follow on Bloglovin

Wat? Ja, je leest het goed. Kikkoman organiseert een receptenwedstrijd, waarmee je een reis naar Japan kan winnen. Hoe gaaf is dat! Het bizarre land met adembenemende natuur, inspirerende cultuur en keuken. Al eerder vertelde ik je meer over Kikkoman sojasaus en deelde ik een recept om in te zenden in de wedstrijd. Maar ook jij kan meedoen! Dat meedoen makkelijker is dan je denkt, vertelt de winnares van 2016 in dit item zelf.

Win een reis naar Japan

Meedoen is simpel. Bedenk een recept met als ingrediënt Kikkoman sojasaus. Maak een foto en upload deze samen met het recept via de Kikkoman receptenwedstrijd pagina. Wees er snel bij, want dit kan tot 30 september! Er worden 10 recepten gekozen. De bedenkers van de recepten krijgen een sushi workshop in het Okura. De top 5 blijft overnachten en kookt de dag erna zijn/ haar recept voor de jury. Spannend!

Japan tempel

Japan Tokyo

Japan bloesem2

Winnares Nele Bijnens over haar deelname

Wat was voor jou de trigger om mee te doen aan Kikkoman’s receptenwedstrijd?

Ik lees altijd Delicious magazine waar ik de info las over de receptenwedstrijd. Aangezien ik een passie heb voor de Oosterse keuken en Kikkoman een veel gebruikt ingrediënt in mijn keuken is dacht ik onmiddellijk hier doe ik aan mee, ik waag het er op!

Had je direct al een recept in gedachten?

Een recept was niet moeilijk er zijn zoveel leuke combi’s! De juiste verhouding delen was echter wel moeilijker aangezien ik puur op gevoel kook.

Zo niet, hoe kwam je aan inspiratie?

Inspiratie? Ik gebruik graag streekproducten in combi met Oosterse ingrediënten en ga steeds opzoek naar zure (frisse), zoute (hartige) en zoete (volle) smaken in 1 combi. En dat zit zeker in het recept waarmee ik gewonnen heb. Kikkoman brengt hierin het zout in balans.

Kikkoman receptenwedstrijd_ winnares Nele Bijnens

Hoe vond je het om voor topchefs te koken?

Ik stond stijf van de stress om te koken! Zeker met de topchefs aanwezig. Maar ik moet zeggen dat zij ongelooflijk gastvrij waren, behulpzaam en interesse toonden. Top dus!

Wat ging er door je heen toen je gewonnen had?

Ik had al gezien dat Onno Kokmeijer mijn recept vast had en de tickets naar Japan enkele minuten voor uitspraak. Ik wist niet wat me overkwam! Nooit verwacht dat ik als enige Belg zou winnen op deze prachtige locatie. Ik wist niet goed hoe ik moest reageren, het overviel me. Ik ben natuurlijk wel super blij en op 8 september vertrek ik met een goede vriendin. Het gaat zeker een ervaring zijn om nooit meer te vergeten.

Waarom moet iedereen meedoen aan de Kikkoman kookwedstrijd?

Inderdaad waag het om aan de Kikkoman wedstrijd mee te doen. Ik deed eigenlijk meer mee voor de ervaring en die was super. Het is zeer goed georganiseerd en had fijne ontmoetingen. “Wat zijn Nederlanders toch aangenaam in omgang en gastvrij!” zei ik achteraf tegen mijn echtgenoot.

Eerder vertelde ik al meer over sojasaus en deelde ik dit recept voor vegan gehaktballen.