Weekmenu: That’s so kool!

Weekmenu: That’s so kool!

Follow on Bloglovin

Al jaren eten wij in Nederland verschillende soorten kool. Zo ook boerenkool, dat sinds een tijd razend populair is in Amerika. En dat is niet voor niets. Kool is namelijk super gezond. Ze bevatten veel ijzer en vitamine c, maar werken ook cholesterol verlagend. Onder koolsoorten vallen onder andere boerenkool, bloemkool, broccoli, rode kool. spruitjes en paksoi. En laten wij daar nou net een aantal fijne recepten voor hebben. Daarom dit weekmenu: that’s so kool!

Weekmenu: That’s so kool!

Maandag – Vis met bloemkool couscous

Alweer een tijd geleden maakte ik couscous van bloemkool, gemengd met munt en pistachenoten. Dit was zo verrassend lekker! Nu eet ik het vaker, omdat je het zo gemaakt hebt en met van alles kunt combineren. Zoals een witvisje.

Vis met puree en couscous van bloemkool

Dinsdag – Quinoasalade met koolraap en feta

Voor deze salade grill je eerst de koolraap in de oven. De koolraap smaakt een beetje naar wortel. Het heeft iets aardachtigs met een zoetige smaakje. Dat past perfect bij de quinoa, feta en pecannoten!

Quinoa salade met koolraap en feta

Woensdag – Aardappelpuree met bloemkool

Eigenlijk kan je bloemkool voor van alles gebruiken. Het eerste recept in dit weekmenu is bloemkool couscous, nu maken we er aardappelpuree mee! Eet dit met nog extra groentes als haricot verts of groene asperges. Lekker met een visje of stukje (bio!) vlees ernaast.

Aardappelpuree met bloemkool

Donderdag – Groentesoep van boerenkool

Dit blijft een topper. Deze groentesoep van boerenkool. Super gezond, zelfgemaakt en dat is ook nog eens zo gepiept.

Groentesoep met boerenkool

Vrijdag – Spruitjessalade

Ik ben dol op spruitjes! Ze vallen ook onder de kool familie en zijn dus eigenlijk mini kooltjes. Deze salade met spruitjes, cranberries, bacon en pecannoten is een keer iets anders dan de standaard gekookte spruitjes in een AVG’tje. Aanrader!

Spruitjessalade met cranberries