Weekmenu: Lente recepten!

Weekmenu: Lente recepten!

Follow on Bloglovin

Damn, wat word ik blij van de zon! Helemaal na een periode koude, winterse dagen. Direct de bezem door het huis gehaald, is weer spik en span. Maar ook het balkon! Ik bof, want ben de gelukkige eigenaar van een flink balkon met uitzicht in Amsterdam. De plek waar op mooie dagen geborreld en gegeten wordt. Dus ook die is er weer klaar voor! Dat maakt direct dat ik behoefte heb aan ander soort eten. Geen zware hap meer, maar frisse verrassende recepten. Ook al zitten we nog in de winter, toch alvast een weekmenu met Lente recepten!

Weekmenu: Lente recepten

Maandag: Groene asperges met venkel en Parmezaanse kaas

Dit recept heb ik ooit toevallig ontdekt. Ik had de drie ingredienten nog in de kast en combineerde ze. Bleek een succes te zijn! Eet het met een witvisje en je hebt een leuk en licht gerecht!

Groene asperges, venkel & Parmezaanse kaas

Dinsdag: Omelet met zalm en citroenrasp

Super simpel, vullen en gezond. Deze omelet met zalm en citroenrasp is perfect als snelle hap. Eet het met een broodje of los. Lekker en zo gemaakt!

Omelet met zalm en citroenrasp

Woensdag: Bietensoep met appel

Nog zo’n snelle topper. Bietensoep! Bietensoep is eens wat anders dan de klassieke soepen als tomaten- of groentesoep. Het is een lobbige soep en een tikkeltje zoetig. Wat ik erg lekker vind. De appel maakt deze bietensoep net een stukje frisser. Yum!

Bietensoep met appel

Donderdag: Honing-mosterd kip

Een klassieker, deze honing-mosterd kip! Eigenlijk een altijd goed gerecht. En wie ik dit ook voorschotel, iedereen vind het altijd lekker. Meestal maak ik er een simpele salade bij, zoals sla, appel en jonge kaas blokjes. Beetje olijfolie erdoor en je hebt een super lekker maaltje. Eventueel kan je er nog gebakken aardappeltjes bij eten.

Honing-mosterd kip

Vrijdag: Risotto met blauwe kaas en pompoen

Welk seizoen het ook is, risotto is altijd goed! Dit gerecht maakte Jiska en is ideaal als je geen gluten mag of vegetarisch bent. Deze risotto heb je binnen 30 minuten op tafel staan (ja echt!) en is een fijn gerecht om de week mee af te sluiten.

Risotto met blauwe kaas en pompoen

Enjoy!