Weekmenu: geen vis geen vlees

Weekmenu: geen vis geen vlees

Follow on Bloglovin

Zoals jullie inmiddels wel weten eet ik pescetarisch (wel vis, geen vlees). Maar grotendeels van de tijd eet ik eigenlijk vrijwel vegetarisch. Er wordt mij weleens gevraagd: Maar wat eet je dan de hele week? Nou ik eet heel veel de hele week! En er valt heel veel te variëren! Voor deze week heb ik een vegetarisch weekmenu opgesteld, zodat jij ook eens kan ervaren hoe gevarieerd vegetarisch kan zijn. Durf jij de uitdaging aan? Dit weekmenu: geen vis geen vlees!

Weekmenu: geen vis geen vlees

Maandag – Risotto

Dit is een heel erg easy gerechtje van Jiska, en ook 1 van mijn favoriete EVM-recepten. Ik heb deze ook wel eens op een doordeweeks etentje voor vrienden gemaakt en het was een heus succes, deze risotto met asperges en gepocheerd ei. Makkelijk, lekker en vega dus!

Dinsdag – Quiche

Na een drukke werkdag is een quiche als avondmaal eigenlijk heel fijn. Het maken van een quiche bestaat namelijk maar uit een paar stappen. Simpel gezegd is het eigenlijk: bakvorm met bladerdeeg bekleden, ingrediënten van de quiche mengen, quiche in de oven (en ondertussen kan jij douchen, een serie kijken of even helemaal ontspannen) en eten maar! Hierbij een recept voor een quiche met geitenkaas en sjalotjes.

Woensdag – Pasta met truffelolie

Hmmm… truffel! Ik kan er nooit genoeg van krijgen! Ook vind ik dat het altijd een soort extra special touch geeft aan gerechten. Daarom is het bij deze simpele pasta met truffelolie ook extra lekker!

Donderdag – Couscous

Couscous is zo een fijn ingrediënt in de vegetarische keuken, want je kan er eigenlijk zoveel mee! Zo maakte Sanneke deze vegetarische couscous en hij is oh zo lekker!

Vrijdag – Homemade burger

Yes, vrijdag! Tijd voor weekend food en daar past een vegaburger zeker bij. Zoals Sanneke bij dit recept zegt: “Als je vaker vlees laat liggen, wordt je steeds creatiever in de keuken”. And so it is!