Weekmenu: EVM klassiekers

Weekmenu: EVM klassiekers

Follow on Bloglovin

We koken veel, proberen vaak nieuwe recepten te bedenken. Daar komen vaak de meest verrassende gerechten uit, die we met jullie op EVM delen. Maar toch hebben ook wij een aantal klassieke recepten die steevast terug blijven komen. Van dat eten dat als je niet weet wat je moet maken, dat de eerste recepten zijn die in je opkomen. Vaak een goed teken, meestal zijn dit recepten die we zo in elkaar geflanst hebben en zo lekker zijn dat eigenlijk iedereen aan wie we het serveren het lekker vindt. Dus verzamelen we een paar van die klassiekers in dit weekmenu: EVM klassiekers!

EVM klassiekers

Maandag – Salade met tomaten uit de oven

Laten we de week goed beginnen. Gezond. Deze tomatensalade maken we vaak, als we niet zo goed weten wat we moeten eten. Het is namelijk erg lekker en vrij simpel te maken. De tomaten doe je met olijfolie en balsamico azijn in de oven. Je kookt ze stuk en door de balsamico worden ze een stuk zoeter. Erg lekker zijn ze met stukjes dadel en tijm.  Eet de salade met een witvisje ernaast. Wil je meer een bite? Maak er dan crostini’s bij.

Tomaten uit de oven

Dinsdag – Spinazie met munt & feta gehaktballen

Dit is een recept dat per toeval ontstond. Met ingredienten die ik nog in huis had. Soms kom je daarbij net tekort om er echt iets lekkers van te maken, maar dat was dit keer niet het geval. Spinazie met pijnboompitjes en gewelde rozijnen met daarbij gehaktballen gevuld met feta en munt. Yuhuhum!

Spinazie met munt en feta gehaktballen

Woensdag – Kip pesto pastasalade

Al lang geleden verzon ik (Sanneke) dit recept voor het eerst. Pastasalade met kerriekip en pesto. Zongedroogde tomaatjes, cashewnoten, rucola en meer. Een absolute topcombinatie en dat weet ik, want menig vrienden en familieleden hebben het recept overgenomen. Zo komt het vaak voor dat dit niet alleen thuis eet, maar ook bij anderen.

Pastasalade met kip & pesto

 Donderdag – Salade geitenkaas, bietjes en vijgen

Van deze salade kan ik niet stoppen met eten. Echt, deze salade gaat op tot het laatste restje. De combinatie tussen de zachte geitenkaas, het zoetige van de vijgen en de bietjes en de bite van de chorizo of bacon en walnoten maakt het een salade om van te smullen. De salade eet ik met een focaccia broodje uit de oven ‘on the side’.

Salade met geitenkaas, bietjes & vijgen

Vrijdag – Couscous met worstjes en groenten

Couscous heb ik altijd in huis. Net als bijvoorbeeld pasta is dit zo’n basisingredient waar je vele kanten op kunt. Perfect dus om restjes uit je kast mee op te maken. Alleen dit recept is geen restjes gerecht. Hierbij eet je couscous met chipolata worstjes, verschillende groenten (naar keuze, maar ik eet het met courgette, zoete puntpaprika en mais) en feta. Een topper!

Couscous met worstjes en groenten

Enjoy! Met deze EVM klassiekers.