Weekmenu: Aziatisch

Weekmenu: Aziatisch

Follow on Bloglovin

Ik kan soms volledig gefascineerd worden door een bepaalde keuken. Na het zien van een bepaalde documentaire (zoals Chef’s table) of na het boeken van reisje. Dat heb ik ook met alle keukens die het continent Azië te bieden heeft. De Aziatische keuken is een zeer diverse keuken en zo kan je deze keuken eigenlijk niet als 1 geheel rekenen. Denk aan de Indiase keuken, die is al zeer divers op zichzelf. De Japanse keuken kent weer veel traditionele gerechten. In Nederland kennen we de diversiteit van deze keuken omdat er veel verschillende Aziatische restaurants zijn. Fijn! Ook bij EVM zijn we dol op alles dat van dit continent komt. Daarom hebben we een aantal fijne recepten op een rij gezet in dit weekmenu: Aziatisch!

Weekmenu: Aziatisch

Maandag – Indiase kipcurry

We beginnen de week met een makkelijk recept; deze Indiase kipcurry. Lekker met pappadums!

Indiase kip curry

Dinsdag – Noodles met tonijn, appel en komkommer

De verrassende combinatie van ingrediënten zorgt bij dit gerecht voor een unieke, frisse smaak. Het is ook nog eens heel easy te maken!

Noodles met tonijn, appel en komkommer

Woensdag – Pad Thai

Deze Thaise klassieker verdiend ook een plaatsje in dit Aziatische weekmenu. Dit recept vergt iets meer tijd, maar is dan ook wel heel erg lekker!

Pad Thai

Donderdag – Sweet & Sour kip

Door de sweet & sour saus wordt de kip in dit gerecht supermals, lekker!

Sweet & Sour kip

Vrijdag – Aziatische polpo met gegrilde zoete aardappelen

Dit is een echt vrijdagavond gerecht. Een bijzonder recept waar je iets meer de tijd voor moet nemen, maar dan heb je ook wat!

Aziatische polpo op gegrilde zoete aardappel