Weekend food: de lekkerste burgers!

Weekend food: de lekkerste burgers!

Follow on Bloglovin

Whoohaaa het is weer weekend! Wat ga jij doen? Ontspannen, leuke uitjes of avondjes de stad in? Mijn weekend bestaat uit ADE, Amsterdam Dance Festival. Een avondje doorhalen op het feestje van een van mijn favoriete dj’s. De dagen erna zijn gelukkig ontspannen, dus dat worden serietjes op de bank. En op dat soort dagen heb ik geen zin in gezond eten. Weg met de salades, hallo frietjes met mayo en burgers! Ik kijk er nu al naar uit. Maar hoe maak je die burgers? Met vlees? Kip? Vega? Ik heb de lekkerste burgers voor je op een rij gezet.

De lekkerste burgers

Klassieke hamburgers

Klassieke hamburgers

Op nummer een, de burgers die altijd goed zijn. Met een burger van rundvlees, wat extra bacon, cheddar kaas, ijsbergsla en typische hamburgersaus. De klassieke hamburger dus! Yummm…

Quinoaburger

Quinoa burger

Geen zin in vlees? Maak dan deze burger gemaakt van quinoa en feta. Gekruid met knoflook en chilipoeder. Eet deze quinoaburger op een broodje met ijsbergsla en bijvoorbeeld knoflooksaus.

Bietenburger

Bietenburger

Ik eet de laatste tijd bijna geen vlees meer (helemaal niet meer nadat ik een paar weken vegan gegeten heb), dus varianten op burgers zijn meer dan welkom. Zo ook deze bietenburger, een van mijn favorieten! Eet het op een broodje met gegrilde courgette en alfalfa.

Spinazieburger

Spinazieburger

Naast een burger van bietjes, is een burger gemaakt van spinazie ook een topper. Direct flink krachtvoer, door de ijzers die in de spinazie zitten. En dat heb ik vaak nodig na een avondje stappen. De spinazieburger is heerlijk met feta, pijnboompitten en dille.

Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *