Vegetarische gehaktballen

Vegetarische gehaktballen

Follow on Bloglovin

Dit zijn werkelijk de lekkerste vegetarische gehaktballen ever made! Vaak bedenk ik zelf nieuwe recepten, maar dat zijn meestal pasta’s, salades en andere full diner recepten. Dit was iets anders. Want in dit geval wilde ik zelf bedenken hoe ik lekkere gehaktballen kon maken zonder vlees. Dus, welke ingrediënten kies je dan? Dat werd rondstruinen door de supermarkt. Noten, had ik al bedacht. En kikkererwten om het smeuïg te maken. Maar alleen die twee smaken zijn vrij saai. Daar moest dus meer bij. Zo kwam ik op ui, om het fris te maken. En rozijnen, een beetje zoet vind ik persoonlijk erg lekker bij hartig. Om het op smaak te maken, de kruiden. Sterke kruiden, wederom om het totaal sterker te maken. Dat werd garam masala en paprikapoeder. Tot slot, omdat ik sinds kort vaker sojasaus gebruik als smaakversterker en zoutvervanger, Kikkoman sojasaus. En geloof me, het is absoluut verrukkelijk! Je eet het met een frisse salade.

Personen: 14 balletjes, salade 2 personen
Tijd: 20 mins, incl. de salade
Lekker met:

Vegetarische gehaktballen

– 150 gr ongezouten gemengde noten
– 200 gr kikkererwten
– 50 gr gesneden witte uien
– Kopje havervlokken
– Kikkoman sojasaus, 2 el
– Olijfolie, 1 el
– Garam masala poeder, 1 tl
– Paprikapoeder, 1 tl
– Olijfolie om in te bakken

De salade
– Twee volle handen babyspinazie
– 50 gr rauwe, gesneden rodekool
– 1 avocado, gesneden
– 1 mango, gesneden
– 150 gr mais
– Olijfolie

Extra nodig: keukenmachine

Gehaktballen en salade

Gehaktballen maken

Maak eerst het beslag voor de vegetarische gehaktballen. Doe de noten, kikkererwten, ui en 2 el havervlokken in de keukenmachine en maal fijn. Voeg daarna de olijfolie, sojasaus, garam masala en papikapoeder toe. Mix door tot een gladde bol. Doe de overige havervlokken in een bakje. Maak gelijke balletjes van het deeg (grote naar keuze) en rol door de havervlokken. Maak dan de salade, voor je de balletjes gaat bakken. Verdeel de spinazie, mango, avocado, rode kool en mais over twee borden en giet hier olijfolie over. Zet opzij. Verhit olie in een pan en bak hierin de vegetarische gehaktballetjes tot ze aan alle zijdes knapperig zijn.

Enjoy!

Tip! Bedenk een recept en win een reis naar… Japan!

Net als andere jaren organiseert Kikkoman ook dit jaar weer de grote recepten wedstrijd! Komt jouw recept met daarin Kikkoman sojasaus terecht in de top 5? Dan sta je te koken met 4 andere winnaar in het Okura in Amsterdam! Wat kan je winnen? Niet zomaar iets… een reis naar Japan! Wow… Binnenkort wordt de start en aanmelding aangekondigd, dus start maar vast met het bedenken van jouw recept! En iedereen (jij ook) kan meedoen. Binnenkort meer!