Van Rijn

Van Rijn

Follow on Bloglovin

Een plek in Amsterdam waar ik niet vaak kom is het Rembrandtplein. Vraag me niet waarom, maar het is gewoon niet de eerste keuze als ik ergens ga eten. Toch zit er een restaurant waar je heerlijk kunt eten. Namelijk bij restaurant Van Rijn.

Van Rijn

Restaurant Van Rijn is groot, ruim en heeft een moderne uitstraling. Het interieur zorgt toch voor een warme sfeer. Vooral de lange en grote bar is een echte eyecatcher. Achter de bar is de verlichte wand ingericht als plek voor wijn- en drankflessen.

Bij Van Rijn eet je voor een leuke prijs op hoog niveau. De gerechten zijn goed op smaak en in balans. Geen smaken samengevoegd die elkaar overtreffen, maar die elkaar aanvullen. De kaart wijzigt vaak en er wordt gekookt met producten va het seizoen. Wij aten als voorgerecht een heerlijk licht gerecht met harder. Harder is een vegetarische vis (eet alleen algen en andere waterplanten) die in onze eigen Nederlandse wateren voorkomt. Het visje dat wij op ons bord kregen kwam uit het IJsselmeer. Heerlijk!
Harder, harder vis, Van Rijn Amsterdam

Daarna gingen we voor de Hollandse asperges. Ik ben dol op asperges dus zodra dit op de kaart staat kan ik niet anders dan hiervoor kiezen. En als toetje? Kregen we onder andere een mousse van bietjes met chocolade en lavendelijs. Dit staat nu niet meer op de kaart, maar geloof me ze hebben vast en zeker weer een aantal nieuwe verrassende nagerechten waar je uit kunt kiezen.

Restaurant Van Rijn

Leuk om bij restaurant Van Rijn gegeten te hebben. Ik kan het restaurant ook absoluut aanraden. Het zit middenin de stad dus na een dag shoppen een prima locatie voor een wijntje en een hapje. Geen simpele stadshap maar goed eten op een fijne plek. Niet posh, relaxed. Van Rijn is trouwens geïnspireerd op de werken van de gelijknamige schilder Rembrandt van Rijn. Overal zie je schilderwerken terugkomen, aan de muur maar ook op het bordje waar ons dessert op geserveerd werd. Leuk!

Ook een keer eten bij Van Rijn? Bezoek dan hier de website voor meer informatie.

Adres restaurant Van Rijn
Rembrandtplein 17, Amsterdam

Openingstijden Van Rijn
Zo t/m do: 10.00 – 01.00 uur
Vrij & zat: 10.00 – late