Spinazie met munt en feta gehaktballen

Spinazie met munt en feta gehaktballen

Follow on Bloglovin

Dit gerecht met spinazie en munt en feta gehaktballen is simpel, snel bereid en één waarmee je zeker glimlachen tevoorschijn tovert! Een van mijn favorieten. Maak ik al heel lang en dit blijft een klassieker. Eet je geen vlees, bak er dan een eitje bij! Eet je helemaal geen vis of vlees of ei, dan zijn ook soldaatjes heel erg lekker (reepjes brood met olijfolie uit de oven).

Personen: 4
Tijd: 30 mins
Lekker met: –

Spinazie met munt en feta gehaktballen

Wat zit erin
– Twee zakken spinazie
– Twee handjes rozijnen
– Één zakje pijnboompitten
– 400 gr gehakt
– Één pakje feta
– Één bosje verse munt

Spinazie met munt en feta gehaktballen maken

Spinazie:
Laat de rozijnen in een bakje met water weken. Kook ondertussen de spinazie tot het helemaal geslonken is en bak de pijnboompitten tot ze licht bruin zijn. Meng uiteindelijk de rozijnen, pijnboompitten en spinazie door elkaar.

Gehaktballen:
Snij de munt fijn en meng dit met de feta en het gehakt door elkaar. Voeg eventueel peper & zout naar smaak toe. Maak hier kleine balletjes van en bak ze tot ze gaar zijn.

Presenteer de gehaktballen bovenop de spinazie en klaar ben je!

Wat Flo vindt
A keeper die spinazie met munt & feta gehaktballen! Tikkeltje flauw om met zo’n topper te beginnen, omdat ik hier als critic nog weinig over kan zeggen. Althans, mocht je veel mannen aan tafel krijgen dan zou ik wat meer gehaktballen klaarmaken.