Rotterdam tips

Rotterdam tips

Follow on Bloglovin

Ook al woon ik in Amsterdam en staat die stad bij mij op de absolute nummer 1, Rotterdam is mijn favoriete stad voor een weekendje weg in eigen land. De enige stad die metropolish aandoet en waar je lekker kunt eten, goed kunt shoppen, musea kan bezoeken en waar je steeds iets nieuws vindt. Hotspots in Rotterdam vind je er volop en er blijven nieuwe adresjes openen die een bezoekje waard zijn. Ik heb voor jou mijn Rotterdam tips op een rij gezet. Met de leukste restaurants in Rotterdam, plekken om te ontbijten of te lunchen en meer. Heb je aanvullingen? Laat het ons onder dit item in een comment weten!

Rotterdam tips

Leuke hotels in Rotterdam

Hotel New York

Hotel New York Rotterdam

Ok, misschien een beetje afgezaagd, maar ik blijf fan van dit heerlijke hotel! Alleen het gebouw zelf al maakt indruk, het oude pand met groot ‘Holland Amerika Lijn’ op de gevel en twee opvallende torentjes. De kamers zijn allemaal in bootstijl ingericht, toepasselijk bij de oorsprong van het gebouw. Vanaf Hotel New York ga je gemakkelijk met de watertaxi naar verschillende plekken in de stad. Zo ben je in tien minuten in het centrum. Makkelijk én leuk!

Hotel Bazar

Een hotel middenin het centrum van de stad! Kamers zijn ingericht in verschillende stijlen, denk aan Oosters, Afrikaans of Zuid-Amerikaans. En dat lukt goed! Hotel Bazar heeft een geweldige inrichting, fijne locatie en ook nog eens met een super fijn restaurant, die we in deze lijst ook noemen als tip om te eten. Twee in een dus, beide in de bruisende Witte de Witstraat.

Ontbijten en lunchen in Rotterdam

Fenix Food Factory

Fenix Food Factory Rotterdam

Dit is de grote favoriet van zowel Hélène als Sanneke. Wat een heerlijke locatie! Aan het Deliplein, vlakbij de rijnhaven. Een foodhal waar je lokale en de lekkerste producten kunt halen. De hal staat vol met tafeltjes en stoelen waar je het net gekochte kunt eten. Leuker nog dan gewoon ergens wat halen is een plankje. Je koopt een plankje en daarmee kan je bij verschillende standjes wat halen. Ook bij standjes waar je anders misschien wel langsgelopen was. Leuk dus! Meer weten? Bezoek de Fenix Food Factory website.

Dudok

Dudok Rotterdam

Dudok kan niet missen in de lijst. Midden in het centrum, zodat je hier met al je aankopen even kunt uitpuffen van dat geshop. Een gezellig drukke tent, waar vooral de appeltaart erg bekend is. Dus ook al waren we onderweg naar onze borrelplek, toch hebben we nog even snel die appeltaart geproefd. Lekker! Fijne klassieker dus, Dudok Rotterdam.

Restaurants in Rotterdam

Thoms

Thoms Rotterdam

Na de appeltaart bij Dudok, direct door naar Thoms. Want die twee zitten bij elkaar om de hoek. Omdat de appeltaart toch wel een flinke hap was, besloten we vooraf alleen een wijntje te doen. Totdat we eenmaal binnen zaten. Want wat een heerlijke happen zagen we voorbij komen! Je eet hier no-nonsense food met producten van hoge kwaliteit. Denk aan black tiger prawns of black angus. Maar omdat wij nog een ander eetadresje wilden bezoeken namen we hier alleen de borrelplank. We dachten een klein plankje, maar erop lagen garnalen, dadels met spek, heerlijke kipvleugeltjes en nog veel meer. Yum! Ook top dus, Thoms!

Posse

Posse Rotterdam

Bij Posse maken ze fietsen. Maar ook heel erg lekker en puur eten. Bij binnenkomst lijkt het een bij elkaar geraapt zooitje. Een heel erg leuk bij elkaar geraapt zooitje! Alles is hier vintage, fietsen hangen aan de wand, een beamer laat verschillende oude foto’s zien, je zit op oude houten stoeltjes en eigenlijk denk je maar 1 ding: wat is het hier gezellig! Iedereen is super vriendelijk en je voelt je meer dan welkom. Het eten is van goede kwaliteit en je vindt er verrassende combinaties. Op naar Posse dus! Je vindt het restaurant bij het Deliplein, eigenlijk naast de Food Factory!

Bird Rotterdam

Bijna elk jaar ga ik met mam naar het North Sea Jazz festival. Bird is een restaurant én jazzclub, waar ze jazz draaien of live spelen. Heerlijk! De sfeer is los, open en super gezellig. De kaart houdt het seizoen aan, maar pizza’s uit de houtoven zijn altijd te krijgen. Aanrader!

Bazar

Bazar Rotterdam

Deze kleurrijke tent is een absolute klassieker! En een die je niet graag overslaat als je in Rotterdam bent. De sfeer bij Bazar is vrolijk en super gezellig. Eten doe je shared (hoeft overigens niet) met veel gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Yum!

Heb jij tips? Vast wel! Laat je het weten in een reactie?

Enjoy!

Liever naar een stad buiten onze grenzen? Bekijk dan onze Antwerpen tips of Hamburg tips!