NOPI in Londen

NOPI in Londen

Follow on Bloglovin

Een van mijn favoriete chefs: Yotam Ottlenghi. Omdat hij met groente heel veel verschillende verrassende gerechten kan maken! Nog niet alle kookboeken zijn in mijn bezit. Omdat het meestal niet ‘zomaar doordeweekse recepten zijn’ en datzelfde geldt ook voor Nopi. Bij een weekendje weg met vriendinnen brachten we een bezoek aan restaurant NOPI in Londen, om op die manier live te proeven wat we van zijn recepten vinden. Stiekem nog veel leuker dan het zelf maken!

NOPI in Londen

Restaurant NOPI ligt middenin SoHo. De aankleding is heel simpel maar warm. Vierkante tafels, witte muren, met overal gouden accenten en warm licht. Als je binnenkomt staan er grote kommen en schalen vol salades die ook op de kaart staan als voorgerechten of shared dining gerechten. Slim; als ze ze ziet, wil je ze allemaal. Je kan eten in twee gedeeltes: de verdieping waarop je binnenkomt is het ‘chiquere’ gedeelte en in de kelder eet je aan grote gezamenlijke tafels naast de open keuken. Hier is ook het toilet; en ook al hoef je die avond niet naar het toilet; ga toch want dit wil je zien! De kaart in het chique gedeelte en in de kelder isoverigens hetzelfde, ook de prijs.

Restaurant Nopi

Eten bij NOPI

Je eet bij NOPI op basis van ‘shared dining’. Niets iedereen een eigen bord, maar delen. Leuk! Van pompoen met limoen gember yoghurt dressing tot kabeljauw in karnemelk tot aan kikkerwerten pannenkoekjes met bonen. Echt allemaal even lekker. Het personeel is heel aardig en geduldig, en altijd fijn: je krijgt gratis plat of bruiswater. Ze letten op je, zien wanneer je iets wilt bestellen en reageren daar direct op. Aan het eind van de avond waren we per persoon 60 EUR kwijt voor shared dining hapjes, toetje en wijn. Voor een bijzonder avondje uit, midden in SoHo Londen niet slecht vind ik. Heb je binnenkort ook een paar daagjes Londen gepland hebben? Dan raad ik je aan hier lekker een avondje voor uit te trekken! Maar: reserveer op tijd want NOPI zit al maanden van tevoren vol!