Nelis Amsterdam West

Nelis Amsterdam West

Follow on Bloglovin

Een tijdje heb ik in Amsterdam Oost gewoond, waar ik achter de super gezellige en drukke Javastraat woonde. Ook ben ik hier een keer gaan eten bij restaurant Nelis. Een restaurant waar ik een heerlijke avond gehad heb. Daardoor ben ik erg blij, dat Nelis nu ook in Amsterdam West zit! En dat ook nog eens bij mij om de hoek! Hooray voor Nelis Amsterdam West.

Nelis Amsterdam West

In Oost is Nelis ingericht met veel lichte kleuren. Dat is in West anders. Het is er warm en knus, wat ik altijd een prettige sfeer vind. Bijna huiskamer gevoel, waardoor je er heerlijk lang blijft zitten.

Eten restaurant Nelis

Iedereen kan iets lekkers vinden op de kaart. Er zijn verschillende vlees- en visgerechten als kalfsrub-eye, bavette of zeebaars. Voor de burgerfan zijn er verschillende soorten burgers (zelfs een vega burger die vegan te bestellen is). Omdat ik in een vegan periode zit at ik de Dutch weed burger. Die heb ik ooit eens gegeten bij rollende keukens, waar de burger flink tegenviel. Maar deze was verrukkelijk! Ik heb geen vlees gemist. Vriend Robert at de bavette en zat te smullen.

Eten Nelis Amsterdam

Eten Nelis Amsterdam West

Vooraf at hij de dungesneden gemarineerde entrecot met truffelmayonaise en kreeg ik, omdat ik nog steeds plantaardig eet, een spontaan samengesteld voorgerechtje. Super lief en heel erg lekker! Verschillende soorten gemarineerde tomaatjes met papadums. Yum! Toe kon er bij mij niets meer bij, maar Robert heeft gesmuld van de crème brûlée van stroopwafel.

Door de sfeer, het lekkere eten en de lieve bediening hebben we er uiteindelijk een paar uur gezeten. Absoluut een heerlijke avond. Ook een keer eten bij restaurant Nelis? Bezoek dan hun website.