Macarons

Macarons

Follow on Bloglovin

Voor Fashionista’s blogazine waagde ik de stap, aan de homemade macarons! In de voetsporen van Ladurée, de winkel waar ooit de macaron rage begonnen is. Het is even een klus omdat het écht precisie werk is. Verkijk je daar dus niet op en mik je het normaliter niet zo nauw met hoeveelheden en temperaturen? Doe dat in dit geval wel. Maar als je je aan die spelregels houdt, dan gaat het je absoluut lukken om een paar heerlijke zoete koekjes tevoorschijn te toveren. HAVE FUN!

Wat je nodig hebt (+/- 14 macarons):
Macarons
– 200 gr amandelmeel
– 200 gr suiker
– 130 gr poedersuiker
– 150 gr eiwit
– 25 gr water
– Kleurstof (hoeft niet)
– Keukenmachine/ mixer
– Keukenthermometer
– Spuitzak

Vulling (chocolade frambozen ganache)
– 200 gr pure chocolade
– 200 gr slagroom
– Twee handjes frambozen

To do
Zeef het amandelmeel & de poedersuiker en meng door elkaar. Voeg de helft van het eiwit toe en spatel tot een gladde structuur. Wil je gekleurde macarons? Voeg dan nu de kleurstof toe.
Doe het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Het moet vloeibaar, lobbig en wit worden. Ontvet de kom waar je het eiwit in gaat kloppen (met een keukenpapiertje & citroen). Let op, dit is super belangrijk! Doe het eiwit in de kom en start met mixen. Check de temperatuur van het suikerwater. Is het +/- 118 graden? Giet bij het eiwit & blijf mixen. Als het eiwit niet beweegt als je de kom schud, is het goed! Spatel het eiwit door het amandelmengsel. Vul de spuitzak & spuit rondjes met een diameter van +/- 6 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven op 125 graden. Til de bakplaat op en laat met een zachte klap weer neerkomen, om luchtbelletjes te laten ontsnappen. Bak ze 10 minuten in de oven. Na 10 minuten doe je 5 seconden de deur open. Bak dan nog eens 5 minuten en herhaal dit 1 keer. Na 20 minuten zijn ze klaar!

Laduree
Maak nu de vulling. Smelt de pure chocolade in een pan op laag vuur en giet hier de slagroom bij. Maal de frambozen fijn met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg bij de chocolade en roer goed door. Zet ongeveer een half uurtje in de koelkast tot het stijf geworden is. Schep met de bolle kant van een lepel een bolletje ganache op de platte kant van een macaron en druk er een tweede tegenaan. Doe dit tot je geen macaron meer over hebt en voila, klaar zijn je homemade macarons! Oh en oefening baart kunst, ook die van mij zien er helaas nog niet zo uit als de strakke Ladurée macarons. Maar ik blijf oefenen :)

Macarons_recept_foodblog_eten volgens mij

Wat Flo vindt
Damn, wat zijn die dingen zoet. Niets voor mij dus. Verder, no comment. Ze zien er wel grappig uit trouwens.