Klassieke hamburgers

Klassieke hamburgers

Follow on Bloglovin

Als er iets lekker is dan is het wel zelf hamburgers maken. Vind ik dan. Vooral als je ook zelf het vlees kruid. Tegenwoordig zie je veel verschillende soorten hamburgers, zo ook bietenburgers, quinoaburgers en meer. Maar toch blijf ik af en toe naar die klassieke hamburgers snakken. Met cheddar, bacon en zoete uitjes. Hmmm! Daarom hierbij mijn recept voor de lekkerste hamburger, zonder al teveel poespas.

Personen: 4
Tijd: 15 mins
Lekker met: Homemade ice tea!

Klassieke hamburgers

– 4 hamburgerbroodjes
– 500 gr rundergehakt
– 2 tenen knoflook, geperst
– Chilisaus, 2 el
– Worcestershire saus, 2 el
– Mosterd, 2 el
– 4 plakjes cheddarkaas
– Grote hand ijsbergsla
– 1 grote tomaat, in plakken
– 1 ui, in ringen gesneden
– 4 plakjes bacon
– Olie om in te bakken

Hamburgers recept

Doe het gehakt in een grote kom en meng hier de knoflook, chilisaus, worcestershire en mosterd door. Kneed goed door. Maak er uiteindelijk 4 gelijke ballen van en vorm dit tot burgers.
Grill de hamburgerbroodjes in de oven zodat deze lekker knapperig zijn. Verhit olie in een pan en bak hierin de ui tot deze glazig en zoetig wordt. Haal uit de pan en leg in een bakje. Bak vervolgens in dezelfde pan de bacon knapperig. Leg deze op een schaaltje met keukenpapier en laat even liggen. Bak wederom in dezelfde pan de burgers tot ze gaar zijn. Leg aan het eind op elke burger een plakje cheddar kaas en laat dit smelten. Snij ondertussen de broodjes open. Beleg met eerst ijsbergsla, daarna de burger met de gesmolten cheddarkaas. Vervolgens leg je hier de tomaat, bacon en wat gebakken ui bovenop. Naar keuze kan je eventueel barbecuesaus toevoegen.

Enjoy!