Hopjeslikeur maken

Hopjeslikeur maken

Follow on Bloglovin

Wil je hoge ogen gooien? Ben je uitgenodigd voor feestje, maar heb je nog geen cadeautje en geen tijd om de stad in te gaan? Maak dan deze zelfgemaakte hopjeslikeur! Niet alleen ontzettend lekker en smaakvol, maar ook nog eens in een handomdraai gemaakt. Echt? Ja echt! De intense smaak van hopjes (ken je die ouderwetse snoepjes van vroeger nog!?) en de korte bereidingstijd, maakt dit drankje tot een lieveling!

Hopjeslikeur

– 375 gr bruine suiker
– 375 gr kristalsuiker
– 4 vanille stokjes of 4 theelepels vanille essence
– 200 ml hele sterke espresso
– 750 ml water
– 400 ml vodka

likeur-maken

Likeur maken

Voeg water en koffie bij elkaar in een steelpannetje en zet dit op een laag vuur. Doe de suiker en vanille erbij en blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Wanneer de suiker is opgelost, draai het vuur dan uit en laat het mengsel afkoelen. Voeg de vodka toe en roer dit door het koffie mengsel heen. Vul een brandschone fles met de koffie likeur en enjoy! Maar pas op… hier ga je vrienden mee maken!

Over Femke
Dit item is geschreven door EVM blogger Femke. Ben jij een zoetekouw en eet je het liefst de hele dag gebakjes, taartjes, toetjes, koekjes en ga zo maar door? Volg haar dan voor fijne recepten die waar mogelijk gezond zijn. Meer weten over Femke? Bekijk hier al haar items.