Hamburg tips

Hamburg tips

Follow on Bloglovin

Hamburg blijkt een regelrechte aanrader te zijn! Hamburg is kleiner dan Berlijn. Ook heeft de stad net iets meer sjieke wijken dan de hoofdstad. Wat mij gelijk opviel, was dat ik de stad niet echt ‘Duits’ vond ogen. Je hebt veel brede lanen en huizen die meer Frans lijken dan Duits. Toch heb je voldoende hippe wijken die ik wel gelijk met Duitsland associeerde. Wijken waar je een tentje in moet lopen om te zien hoe leuk het is. Aan de buitenkant zie je niet goed hoe leuk het er binnen uitziet. Iets dat in Nederland anders is. Hier doen veel tentjes hun best om ook aan de buitenkant te laten zien hoe leuk ze zijn. Ook zie je veel graffiti, wat sommige buurten rauw maar ook kleurrijk maakt. Hamburg is absoluut een stad waar je veel kunt ontdekken. Dit zijn mijn Hamburg tips die ik jou alvast wil meegeven. Restaurants in Hamburg, maar ook plekken om te lunchen of een kop koffie te drinken. Alle Hamburg hotspots die ik tot nu heb weten te ontdekken. Feel free om onderaan jouw tips te delen!

Hamburg tips

Lunch, koffie en restaurants Hamburg

Elbgold
Elbgold

Echt lekker koffie drinken doe je bij Elbgold. In de wijk Sternschanze, vlakbij de U-bahn, vind je deze fantastische koffie hotspot in Hamburg. Je hebt een enorme keuze aan allerlei verschillende soorten koffie. Je kunt er lunchen, maar ook een lekker taartje eten. Het is lekker ‘buzzy’ bij Elbgold met mensen die in en uit lopen. Heerlijk om je zondagmiddag door te brengen!

Elbgold zit aan de Lagerstrasse 34c.

Gefundenes fressen BBQ DLX – Karolinenviertel
Gefundenes fressen

In de leuke wijk Karolinenviertel vond ik dit net geopende tentje. Alleen de naam sprak me al aan. Zoals eerder gezegd denk je aan de buitenkant… hmm. Ik weet het niet. Maar eenmaal binnen was het zo leuk! Een simpele inrichting, met verschillende bij elkaar gezochte stoeltjes aan houten tafels heeft het een gezellige uitstraling. Het eten is simpel. Ze hebben geen uitgebreide menukaart maar wat ze hebben is lekker! Van goed gevulde wraps, tot aan de bekende bratwurst en burgers. Ook kan je er terecht voor lunch of een kop koffie. Leuk, ’s avonds hebben ze live muziek!

Dit is de website van Gefundenes Fressen, je vindt deze hotspot aan de Marktstrasse 130.

StrandPauli – Sankt Pauli
StrandPauli, StrandPauli Hamburg

Een heerlijke hotspot aan de Elbe! Met lekker weer kan je terecht op het strand, waar picknicktafels en loungestoelen staan. Super fijn om daar met een drankje en hapje over het water te kijken naar de langsvarende boten. Op koude dagen kan je binnen terecht, in de ‘hacienda’. Het eten is simpel, maar wel lekker. In de winter serveren ze verschillende fondues. Yum!

Meer informatie vind je hier, StrandPauli zit aan de St. Pauli Hafenstrasse 89.

Vineyard weinlager – Eimsbüttel
Vineyard weinlager Hamburg

Als je aan komt lopen denk je, ‘gewoon een wijnhandel’. Maar doe je de deur open dan is het een groot restaurant middenin de wijnzaak. Een restaurant waar je alle flessen uit de winkel kunt drinken. Je betaalt dan ongeveer € 7 meer dan de prijs van de fles in de winkel. Wat een geweldig concept! Je zit midden tussen de flessen wijn en naast een glas of fles van jouw wijn naar keuze hebben ze fijne bites of gerechten die je hier kunt eten. Mijn absolute nummer 1!

Meer informatie over vind je op de Vineyard website. Je vindt Vineyard aan de Osterstrasse 92. De Osterstrasse vind je in de wijk Eimsbüttel, boven Sternschanze.

Xenios bei Themi – Eimsbüttel
Xenios bei Themi Hamburg

Een Grieks restaurant, aan dezelfde straat waar Vineyard zit. Dit Griekse restaurant loop je in eerste instantie misschien voorbij. Met een terras met heaters, verscholen onder een luifel zoals je dit in het buitenland veel ziet dacht ik in eerste instantie… hmm dit weet ik niet. Je denkt aan een toeristische plek waar je vooral veel en goedkoop eten krijgt. Maar niets is minder waar. Het eten is er geweldig. En de bediening ook! Je krijgt naast je bestelde drankje glaasjes ouzo, die bijgeschonken worden als het leeg is. Kijk dus uit hoe snel je deze opdrinkt ;). Een in Hamburg bekend restaurant, dat meestal behoorlijk vol zit.

Op de Xenios website vind je meer informatie. Het restaurant bevindt zich aan de Osterstrasse 46.

Herr Max – Sternschanze
Herr Max Hamburg

Herr Max is niet te missen. Als je voorbij loopt dan loopt het water je al in de mond. Yummy taartjes, koekjes, cakes en meer. Het is er knus en licht, een zoet en super fijn tentje. Als je in de hippe wijk Sternschanze bent is dit de plek waar je naar toe moet voor een kop koffie en een lekkere zoete snack.

Herr Max zit aan de Schulterblatt 12, lees meer op de website!

Altes Mädchen – Sternschanze
Altes Mädchen, Altes Mädchen Hamburg

In Duitsland drink je natuurlijk ook gewoon bier. En speciaalbiertjes vind je bij Altes Mädchen. Hier wordt bij elk gerecht een ander biertje aangeraden. Geen wijnspijs maar bierspijs dus! En daar houden we van. Je kunt hier gewoon een klein biertje drinken of een hapje eten. Leuk om te weten is dat de brouwerij om de hoek zit. Het interieur is rauw, vooral veel hout wat het erg knus maakt. Met een open haard en veel verschillende hoekjes om te zitten. Leuk!

Dit is de website van Altes Mädchen, je vindt het restaurant aan de  Lagerstrasse 28B.

Doen in Hamburg

Tocht over de Elbe
Elbe tour, haven Hamburg, Elbe

Hamburg heeft niet alleen leuke wijken en fijne restaurants, ook is Hamburg bekend om de enorme haven en de Elbe. Om beiden te zien kan je kiezen voor een boottour over de Elbe, maar veel slimmer is om de veerpont te pakken. Hier kom je door met de U-bahn uit te stappen bij Landungsbrücken. Hier mijd je alle aanbieders van tochten over de Elbe en neem je Ferry 62 naar Finkenwerder. Deze vertrekt vanaf Brücke 3 (Pier 3). Bij Finkenwerder aangekomen blijf je gewoon zitten en ga je weer terug naar Landungsbrücken. Deze ferrytour duurt ongeveer een uur. Het is gratis als je een OV (dag)kaart hebt.

Boetiekjes ontdekken aan de marktstrasse
Marktstrasse Hamburg

Een super leuk straatje is de marktstrasse. Hier vind je allerlei verschillende kleine zaakjes, hippe kleding, antiek, vintage, ijswinkeltjes en koffietentjes. Met graffiti bekladde muren een vrolijk en gezellig straatje om doorheen te struinen. De marktstrasse ligt in de wijk karolinenviertel.

Clubben in Uebel & Gefährlich
Uebel & gefahrlich Hamburg

Alleen de naam van deze club is al briljant. Wil je gaan clubben dan is dit een absolute must-go-to. De club zit namelijk in een enorme bunker. Rauwer dan dit kan je het niet krijgen. Een heel indrukwekkend groot, betonnen gebouw, wat er bijna dreigend uitziet als je erop afloopt. De club Uebel & Gefährlich heeft elke week verschillende feesten en dj’s die er draaien. Ook hebben ze een balkon, vanaf hier kijk je uit over de stad. Anders dan in Berlijn hoef je hier niet twee uur in de rij te staan.

Op de Uebel & Gefährlich website vind je de komende feesten. De club zit aan de Feldstrasse 66, in Karolinenviertel.

IJsje eten aan de Alster
Alster Hamburg, Hamburg meer
IJsje aan de Alster Hamburg

Nadat je een flinke avond uit gehad hebt, is een fijne manier om uit te brakken een ijsje eten aan het meer (de Alster). Of picknicken. Of natuurlijk gewoon een wandeling maken. Hamburg heeft naast de haven en de Elbe middenin het centrum een enorm meer. In het winkelgebied vind je het kleine deel van het meer, met een grote fontein in het midden. Loop je verder naar achter dan kom je bij het grote deel van het meer, waar de Hamburgers fanatiek watersporten beoefenen. Erg leuk om langs te lopen. Let wel op dat aan deze kant van het meer niet zoveel lunchplekken zijn. Vandaar dat een picknick perfect is! IJs lijkt in Hamburg een grote favoriet te zijn, dus een karretje met ijsjes kom je vast tegen.

Have fun in Hamburg!

Zijn er aanvullingen? Wat zijn jouw Hamburg tips? Laat ze in een comment achter.