Gent tips

Gent tips

Follow on Bloglovin

Ik besef me vaak niet hoe belangrijk het is om soms volledig te ontspannen. Tuurlijk ga ik weleens uit met vriendinnen, ga ik weleens een hele dag shoppen/uit eten of lig ik juist een hele dag te luieren op de bank. Maar t allerfijnste is eigenlijk om even te ontspannen in een andere omgeving dan je ‘thuis’ omgeving. Zo besloten mijn lief en ik om een weekendje ertussen uit te gaan, maar we wilden niet erg ver weg gaan in verband met het korte tijdsbestek. In Brussel en Antwerpen waren we al geweest en naar een leuke stad in Duitsland is het toch wel vaak iets langer rijden dan naar onze zuiderburen. Toen tipte een van mijn vrienden ons om naar Gent te gaan. We waren hier beiden sinds onze kinderjaren niet meer geweest, dus dit idee beviel ons wel!

Gent tips

Gent is een oude stad die toch wel heel bruisend is, dankzij de universiteit die hier gevestigd is. Je vindt hier veel oude middeleeuwse pleinen en een eeuwenoud kasteel, genaamd kasteel Gravensteen. Naast deze ‘oudheden’ is er ook veel ‘nieuwigheid’ te vinden. Gent beschikt namelijk over heel veel designwinkeltjes en heeft een heus Designmuseum. Een museum die ik ook zeker zou aanraden! Naast cultuursnuiven kun je ook heel lekker eten en drinken in Gent. Hieronder vind je een lijstje met de hotspots die ik bezocht heb en aanraad:

Hotspots in Gent

Mosquito Coast

Mosquitocoast Gent

Dit is een restaurant/bar waar je lekkere drankjes (cocktails!) kunt drinken en ook kunt eten. Ze hebben hier diverse dagschotels maar ook een aantal heerlijke gerechten van de kaart. Zelf hebben we hier een van de dagspecials gegeten en wat tapasgerechtjes voor erbij besteld. Hierna hebben we diverse lokale biertjes geproefd in de gezelligheid die dit café te bieden heeft (erg tof “reizigers” interieur en gezellige mensen). Aanrader voor een no-nonsense avondje dus! Musquito coast, Hoogpoort 28, Gent BE.

Wasbar

Wasbar

Deze hippe spot heeft maar liefst 2 locaties in Gent. Wasbar is een plek waar je, zoals de naam al verluid, de was kunt doen. Maar wat je hier ook heel goed kunt doen is ontbijten of lunchen. Ze maken hier namelijk diverse heerlijke bagels die geserveerd worden met een kommetje soep. Hoe leuk is dat! Wasbar, Nederkouter 109 & Korenmarkt 37, Gent.

Aywa Beiroet streetfood

Aywa Beirut streetfood

Ja Beiroet waar ligt dat ook al weer? Ja Libanon, juist! In dit tentje kan je heerlijke streetfood eten uit Libanon. Wij werden persoonlijk verwelkomt door de eigenaren en kregen een goede uitleg over de specials. Ik raad je persoonlijk aan om de sowieso de hummus te proeven, want deze is goddelijk! En je krijgt onbeperkt Libanees brood om mee te dippen! Aywa Beiroet streetfood, Lammerstraat 12, Gent.