Foodfestivals 2017

Foodfestivals 2017

Follow on Bloglovin

Het is weer tijd voor de foodfestivals! Ik heb de eerste al achter de rug, namelijk Rollende Keukens in Amsterdam. Steevast trap ik daar het seizoen mee af. Kleedje mee, wijntjes mee, goed gezelschap en af en aan de lekkerste bites halen. Yay! Er zijn inmiddels heel veel verschillende foodfestivals. Eenmalige of terugkerende. De leukste heb ik voor je op een rij gezet in foodfestivals 2017!

Foodfestivals 2017

Utrechtse Bierbrouwers Festival – Utrecht

Dol zijn we op bier. Vooral lichte en blonde biertjes in de zomer. Unieke speciaalbiertjes in de winter. Biertjes proeven doe je op het bierfestival in Utrecht, op de toffe locatie ‘De Fabrique’. Uiteraard is er ook eten te krijgen om naast je biertje nog wat te happen.

Wanneer: 27 mei
Website: Utrechtse Bierbrouwers Festival

Lepeltje Lepeltje – Amersfoort

Klein, knus en super gezellig! Dat is Lepeltje Lepeltje in Amersfoort. En leuk, er zijn meerdere Lepeltje Lepeltje festivals, dus bezoek ook even hun website voor andere locaties.

Wanneer: 2 tm 5 juni
Website: Lepeltje Lepeltje

Taste of Amsterdam – Amsterdam

Een klassieker onder de foodfestivals. Een festival waar je op slippers kan komen, maar waar ook je mooie jurkje en setje hakken niet misstaan. Hier vind je toprestaurants als het Okura, Ron Gastrobar Indonesia, Visaandeschelde en nog veel meer. Geef je op voor een van de workshops, zoals wijnproeven met casillero del Diablo of een Big Green Egg workshop. Fijn! Een dagticket kost 12,-.

Wanneer: 2 tm 5 juni
Website: Taste

Bacchus wijnfestival

Het Bacchus wijnfestival vindt plaats in het Amsterdamse bos en is super sfeervol. Mooie tenten, kleine lampjes in de bomen maken het bijna sprookjesachtig. Hier drink je de mooiste wijnen, kan je wijnproeven en eet je heerlijke happen. Een ticket met wijnglas kost 15,-.

Wanneer: 9 tm 11 juni
Website: Bacchus

HaagseWereldHapjes – Den Haag

In Den Haag vindt dit jaar HaagseWereldHapjes plaats. Aan de Lange Voorhout vind je hier meer dan 25 restaurants die je hun gerechten laten ontdekken en proeven. Hoe leuk is dat? Het festival is rolstoelvriendelijk en gratis!

Wanneer: 30 juni – 2 juli
Website: HaagseWereldHapjes

Smaakboulevard

Smaakboulevard – Amsterdam

Op 1 juli kan je genieten van het culinaire feest in Amsterdam Nieuw West, aan de sloterplas. Het foodfestival staat in het teken van wereldse gerechten en een uitgebreid cultureel programma met muziek en dans. Je vindt hier lokale smaken en producten. Toegang is gratis!

Wanneer: 1 juli
Website: Smaakboulevard

CuliFair – Goes

Leuk! De grote markt in Goes wordt in juli voor twee dagen omgetoverd tot een groot openlucht restaurant. Anders dan andere foodfestivals gaat het hier om de beste koks uit Goes en FairTrade producten uit de streek die in het zonnetje worden gezet. Met, livemuziek!
Fairtrade openlucht festival

Wanneer: 5 & 6 juli
Website: CuliFair

Amsterdam Kookt – Amsterdam

Dol ben ik op Amsterdam Kookt! Een divers foodfestival met echt toffe livemuziek met topartiesten. Denk aan Niels Geuzenbroek, Ronde, Heavn en Van Dik Hout. Extra leuk, het festival is gratis! Dit keer vindt het festival plaats op de NDSM werf in Amsterdam. Aan het IJ dus. Ik ben er zeker bij, jij ook?

Wanneer: 4 tm 6 augustus
Website: Amsterdam Kookt

Rrrollend – Rotterdam

Rotterdam is een van mijn favo steden om een weekend naar toe te gaan. Nog leuker, als in dat weekend een foodfestival plaatsvindt! Dit jaar trekt ook het festival Rrrollend weer naar Rotterdam. Dit keer vind je het festival in het Kralingse bos.

Wanneer: 29 september tm 1 oktober
Website: Rrrollend
Ken jij meer fijne foodfestivals 2017 die absoluut in dit lijstje horen? Laat het ons weten!