Een vegan lifestyle, zo bevalt het!

Een vegan lifestyle, zo bevalt het!

Follow on Bloglovin

Even geleden postte ik dat ik als test twee weken vegan zou gaan eten. Intussen ben ik niet twee maar al vier weken verder. Je leest er momenteel veel over en de berichten dat we teveel vlees eten vliegen ons om de oren. Om je mee te nemen in hoe mij een vegan lifestyle bevalt, geef ik je bij deze een update. Waarom ik begonnen ben met vegan eten heb ik in een eerder artikel uitgelegd, dus hier vertel ik je vooral hoe het me bevalt en wat ik merk.

Vegan lifestyle

Een vegan lifestyle is in mijn geval alleen veganistisch eten. Diehard veganisten dragen ook geen leer en alles dat van dieren gemaakt is. In mijn geval heb ik alleen mijn eten aangepast. Puur plantaardig eten. Ik at al vaak vegetarisch, maar vier weken geleden heb ik vlees, vis, zuivel en eieren de deur uit gedaan. En dat is niet nix. Het klopt dat je nog steeds veel kan eten, maar we zijn zo gewend om voornamelijk dierlijk eten als basis te hebben, dat het best een mind switch is om dat niet meer te kunnen gebruiken. De basis is nu groente. Als ik een gerecht bedenk begint dat met een groente en de bereidingswijze. Denk aan rauw, grillen, koken, roerbakken etc. Maar ook pasta, rijst, couscous, risotto, polenta en al dit soort producten mag je nog eten. Denk daar noten bij, vers of gedroogd fruit zoals vijgen maar ook tofu of tempeh. De laatste twee heb ik nog niet gebruikt, maar ga ik zeker proberen. Dit is een selectie van producten die ik eet, maar trust me, dat is nog lang niet alles. Hiermee kan je echt zo gevarieerd eten! Ik eet nu vaak pasta, bijvoorbeeld pasta met tomaat en basilicum of pasta met zelfgemaakte pesto, maak ik soms een vegetarische curry of ga ik voor een goedgevulde salade met in dit geval mijn zelfgemaakte balletjes van noten. Echt zo lekker! Dat vind ik het leukste, je wordt een stuk creatiever in wat je gaat eten. Laatst bestelde ik vegan (de vegan restaurants schieten als paddenstelen uit de grond!) en at ik een lasagne gemaakt van groente, kruiden en dadels. De saus bestond uit onder andere tomaten en dadels, de laagjes waren courgette en daartussen zaten allerlei groentes. De smaak was so good! Zelfs mijn vriendinnetje (niet vegan) was onder de indruk. Top dus!

Effect vegan lifestyle

Enfin, ondanks dat je even een switch moet maken is vegan eten eigenlijk zeer goed te doen. En als fijne bijkomstigheid kan ik ineens zonder moeite andere slechte dingen laten staan. Geen chips, traktaties op kantoor of andere snacks. Al met al merk ik dat ik me ontzettend goed voel! Even op een rij de drie zaken die me echt opvallen:

– Ik zit voldoende vol, maar niet volgepropt. Feels good
– Energie, bakken met energie!
– Ehmz ok stoelgang! Lijkt alsof dit verwerkingsproces een stuk sneller gaat

Vriendinnetjes geven aan dat ik ook afgevallen ben, maar dat zie ik zelf niet zo. Dit was overigens ook niet mijn doel.

Noten

Dus, door of stoppen met vegan eten?

In het begin liet ik al doorschemeren dat ik al vier weken bezig ben in plaats van twee weken. Ik ga dus door! Want het bevalt ontzettend goed. Wel blijf ik dol op soms een stukje vlees, dus ik denk dat het alsnog een combinatie wordt. Waarbij ik zoveel mogelijk vegan eet en als ik dan een keer op een fijn etentje ben waar geen vegan gerechten zijn, mag ik alsnog van mezelf mee eten met hetgeen op de kaart staat.

Wil je meer weten? Stuur me gerust een mailtje!