East57 Amsterdam

East57 Amsterdam

Follow on Bloglovin

De straat in Amsterdam Oost die een paar jaar geleden nog een beetje ongezellig en deprimerend was, wordt nu steeds leuker. Met Baut, Trouw, Canvas en om de hoek Rijsel kan je voortaan op genoeg plekjes lekker eten en drinken. Komende vrijdag opent op nummer twee aan de Eerste Ringdijkstraat ook East57.

East57 amsterdam

East57 is een echte ontmoetingsplek. Koffie drinken; check. Lunchen; check. Borrelen; check. Lekker eten; check. Het zit op de begane grond van studentenhotel Casa 400. En ook al zijn de prijzen best ‘student friendly’, het is zeker niet alleen voor studenten. Afgelopen maandag mochten we er proef eten. Het leuke is dat de ingrediënten van lokale leveranciers uit Amsterdam komen. Brood van het Vlaamsch Broodhuys, vleeswaren van Brandt & Levie, bier van o.a. Brouwerij ’t IJ, en (bijna 100 verschillende) wijnen van de Gouden Ton.

East57, borrel

Om de avond te beginnen kan je bij East57 lekkere hapjes kiezen van de borrelkaart. Zoals oesters, charcuterie, olijven, friet van pastinaak en serranoham mini kroketjes. Wij kozen zelf voor een tapas schaal met vijf glutenvrije salades. Quinoa salade, Wicked Tuna, East Goes Dutch, Tasty Duck en Sweet Potato salade. Allemaal super lekker! Een salade kost tussen de € 6,50 en € 8,50 en is dus goed betaalbaar. De hoofdgerechten zijn vrij simpel maar zagen er goed uit: hamburger (was zelfs uitverkocht eind van de avond), een Dutch Weed Burger (aanrader!), half kippetje, dorade, pasta en buikspek. Een hoofdgerecht is gemiddeld 15 euro dus weer niet prijzig. Voor glutenvrije eters is er bij de hoofdgerechten niet heel veel keus, dus wij hebben een’ plank’ gedeeld. Jep, die hebben ze ook. De planken zijn leuk om te bestellen met z’n tweetjes of met een groep. Ze hebben een vlees/ vis/ vega of zoete plank. Wij bestelden een combi van vis en vega en kregen o.a. gemarineerde zalm, coquilles, tonijn, kikkererwtenkoekjes, polenta, Dutch Weed Burger en olives & more. In plaats van de zoete plank als afsluiter bestelden we de kaasplank, die vreemd genoeg wel onder de voorgerechten staat…

East57, East 57, East57 Amsterdam

East57, kaasplank

Boven het restaurant zit ook een wijnbar. De eerste wijnbar in deze buurt! Een erg leuke plek om wat lekkere hapjes te bestellen en om wijn te proeven. Een glas begint rond de 4 euro. En binnenkort schijnt er een ‘wijngek’ (een vlotte sommelier) te komen die uitleg gaat geven bij alle wijnen. Heb je een lekkere wijn geproefd? Dan is er in East57 zelfs een wijnwinkeltje van de Gouden Ton waar je een flesje kan kopen voor thuis. Fijn!

Als East57 officieel open is ga ik zeker terug om de wijnbar te proberen. Vrijdag 5 september is de ‘grand opening’!

East57 ligt op slechts 5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Amstel. Meer weten of reserveren? Bezoek dan hier de East57 Facebookpagina.

Over Jiska
Dit item is geschreven door blogger Jiska. Mag je ook geen gluten? Volg haar dan voor fijne recepten en restaurantjes die rekening houden met glutenvrije diëten. Meer weten over Jiska? Klik hier voor al haar items.