De Waag Leiden

De Waag Leiden

Follow on Bloglovin

Naast mijn broertje woont ook vriendinnetje Willemien in Leiden. We kennen elkaar vanaf de wieg en waren vroeger een kopie van Jip en Janneke. OK, Janneke en Janneke dan. We waren buurmeisjes en tussen de huizen hadden we een hoge heg met niet een gat maar wel een klein hekje. Waar we vrijwel dagelijks doorheen liepen om samen broodjes te bakken in de zandbak, te spelen met de barbies of de geitjes eten te geven. Vandaag de dag hebben we nog steeds contact. Door onze drukke leventjes zien we elkaar veel minder, maar het is altijd fijn en super gezellig.  Zo reed ik ook laatst die kant op om een hapje te eten in Leiden. Willemien had me al verteld dat het monumentale pand De Waag in Leiden omgetoverd was tot restaurant. En toevallig kreeg ik net een uitnodiging binnen om er eens te komen eten. Toeval bestaat niet? En zo belandden we bij het nieuwe restaurant De Waag.

Restaurant De Waag

De Waag Leiden

Wat een indrukwekkend pand! De verbouwing heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Het is hoog, licht en de oude onderdelen zijn bewaard gebleven. Ze hebben voor het pand een klein terras. Het eerste restaurantdeel van De Waag ziet eruit als een grote hoge hal met achterin een brede bar. Ga je naar het achterste deel van het restaurant kom je in het naar mijn idee mooiste stukje. Met deels een glazen dak, veel groen en laag hangende lampen ziet het er licht en bijna tropisch uit. Omdat het daar vrij rustig was toen wij er gingen eten zijn we gaan zitten in het voorste deel.

Restaurant De Waag Leiden

Eten bij de Waag

Het restaurant zat voorin en op het terras vol en er liep veel bediening rond. Een vrij druk gebeuren, maar dat maakt het ook gezellig. Wil je in een rustige omgeving dineren, dan is dit niet de plek. Het eten is er goed maar vrij standaard. De kaart is uitgebreid en er is voor ieder wat wils. Zalm, burgers, saté, kip en ook aan de vegetariërs is gedacht.

Burger bij De Waag Leiden
Ik vind het een typisch restaurant waar je heen gaat als je na het eten nog ergens heen moet. Een voorstelling bijvoorbeeld. Of als je een dagje bent gaan shoppen en nog even een hapje wilt eten samen. Ook is het een goede plek om met een grotere groep te gaan eten.

Al met al een leuk restaurant, waar je lekker kunt eten in een mooie setting. En dat midden in het centrum van Leiden!

Adres 
Aalmarkt 21, Leiden

Openingstijden de Waag
Ma t/m za: vanaf 8u
Zo: vanaf 10u