De leukste strandtenten

De leukste strandtenten

Follow on Bloglovin

Nog geen plannen voor de zondag? Ga dan lunchen of borrelen aan het strand! Heerlijk vind ik het, eerst uitwaaien aan zee, daarna stranden bij een van de leuke strandtenten. Ook als het waait of koud is, word ik altijd ontspannen als ik over het strand langs de zee loop. Het geluid van de wind, de golven en de wind door je haren. Puur geluk. Weet je niet goed waar je naar toe moet? Hier vind je de leukste strandtenten die een bezoek (of meer) absoluut waard zijn!

De leukste strandtenten

San Blas, Bloemendaal aan zee

San Blas

Nog niet zo lang open, maar deze super vrolijke strandtent daar word je absoluut blij van. San Blas is het hele jaar open en de meest duurzame tent van de omgeving. Het pand is gemaakt van duurzame producten, letten ze flink op hun food waste en zit het dak vol met zonnepanelen. Oh en het eten bij San Blas? Is er verrukkelijk!

Ubuntu, Zandvoort

Bij warm weer ga ik eigenlijk altijd naar Ubuntu. Een no-nonsense strandtent met een hele fijne sfeer, leuke mensen en lekker eten. Ubuntu is open tot 22 oktober, dus je kunt er nu nog even van genieten!

Strandpaviljoen Noord, Bergen aan Zee

Strandpaviljoen noord

Nog een no-nonsense strandtent, namelijk strandpaviljoen Noord in Bergen aan Zee. Heel licht en open en in mijn ogen de leukste plek om te zijn als je naar Bergen in Zee gaat. Sowieso vind ik Bergen een aanrader. Loop eerst door de leuke stad, maak dan een wandeling over het rustige strand (in vergelijking met Zandvoort en Bloemendaal) en eindig bij Strandpaviljoen Noord met een wijntje en de lekkere frieten die hier op de kaart staan. Ze werken aan een strandtent die het hele jaar open kan zijn (samen met Piet Hein Eek!).

De Branding, Noordwijk

Ik ontdekte de Branding eigenlijk in de winter. Een deel van het restaurant tovert zich dan namelijk om tot de winterlodge. Met schapenvellen, een open haard en knusse zithoeken is dit een geweldige plek om bij te komen na een tocht over het strand. Stiekem juist als het buiten slecht weer is… maar ook bij mooi weer is beach club de Branding een topplek! Toevallig ga ik vanmiddag die kant nog op :). Hele jaar geopend.

Hippie Fish, Zandvoort

Een paar jaar geleden startte Hippie Fish als pop-up strandtent, maar is nu eindelijk vast gevestigd in Zandvoort. Yay! Hippie Fish is een strandtent met relaxte sfeer waar je je zeker thuis voelt na een lange strandwandeling. En het eten? Veel en verse vis! Nog open tot 21 oktober.

De staat, Scheveningen

De staat
Denk je aan Scheveningen, dan denkt bijna iedereen aan het drukke strand voor het Kurhaus of het zwarte pad, dat vol zit met verschillende (ook leuke) strandtenten. Maar ik ga de laatste tijd juist naar het Zuiderstrand. Een stuk rustiger en hier vind je het leuke de Staat. Ruim opgezet, hele welkome sfeer en tot nu toe heb ik altijd een plek gehad om te zitten. Ook op de super warme dagen. Bestel hier vooral de schaal met mixed hapjes, aanrader!