Come with me

Come with me

Follow on Bloglovin

Goede vriendin én inspirator van EVM Antoinette is begonnen met een nieuw initiatief. Ben jij dol op Spanje, de Spaanse cultuur, het lekkere weer, de mooie natuur en vooral het heerlijke eten? Dan kan dit iets voor jou zijn.Antoinette organiseert namelijk korte trips naar dit heerlijke land. Niet zomaar een bezoekje, maar een reisje waarbij de Spaanse keuken centraal staat. Antoinette stelt zich voor en legt het concept aan ons uit.

Het verhaal achter ‘Come with me’
Spanje. Wie kent het niet? Strand, zon en zee. Maar er is zoveel meer… 30 jaar geleden kwam ik voor het eerst in Spanje en toen is mijn liefde voor het land ontstaan. De Spanjaarden zijn verschrikkelijk aardig en behulpzaam, het eten is er geweldig en dan zijn er natuurlijk nog de heerlijke wijnen. De natuur, cultuur en architectuur is zeer divers. Kortom een land om van te houden! We zijn in veel streken geweest, maar de Costa Brava sprak ons door de diversiteit van de streek toch het meeste aan. En zo liepen we 15 jaar geleden bij toeval tegen een prachtig oude bouwval aan. In een klein middeleeuws dorp in de Baix Emporda. Verliefd op het eerste gezicht wisten we gelijk, dit wordt ons project. Iedereen verklaarde ons voor gek, gezien de slechte staat van het huis.

Comewithme, Spanje

“Weten jullie wel waaraan jullie beginnen? Dat is vragen om problemen, een ruïne laten verbouwen vanuit Nederland…” Wij zagen helemaal geen beren op de weg en kochten het. De bouw werd begeleid vanuit Nederland en regelmatig gingen we er even heen om het met eigen ogen te aanschouwen. Hoewel je vaak andere verhalen hoort ging het bij ons juist heel goed! Kortom, we hebben nu een heerlijke plek in een oud dorp waar we erg van genieten. En dat delen we graag met vrienden. Er staat een enorme eettafel waar iedereen aan kan schuiven. Want er moet wel gegeten worden! En dat niet alleen, maar met vrienden, dorpsgenoten en familie.

Comewithme, paella

Come with me
Zo is het idee ontstaan om rondom eten iets te gaan organiseren. Samen met mijn favoriete Spaanse kokkin organiseren we met ‘Come with me’. Trips rondom kookworkshops, waarbij de Spaanse keuken centraal staat. Kokkin Assumpta leert jou samen met Afrikaanse hulpkok Halima authentieke gerechten te maken die beïnvloedt zijn door de vele reizen die ze heeft gemaakt. Het leuke van haar manier van koken is dat het gerechten zijn die gemakkelijk thuis te maken zijn. Zo kan je alles dat je leer en maakt ook thuis weer maken! Naast het koken is er nog veel meer te zien en te ondernemen. En dat is mijn deel in het verhaal. Wijnproeverijen, de visafslag, kennismaken met locals, leuke marktjes bezoeken, wandelen door de prachtige natuur, wildplukken, paddenstoelen zoeken, paardrijden op Argentijnse polo paarden en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet bedenken; ik organiseer het. Op die manier kan men een hele persoonlijke touch aan de vakantie geven. Mensen zijn altijd erg enthousiast als ze mee op pad geweest zijn. En daar draait het om!

Antoinette, Comewithme      Kokkin

Trips die nu op de planning staan
– Koken, eten & genieten
– Paella fiësta
– Olijven, het mediterrane goud

Lijkt het je wat? De trips zijn voor 6-14 personen. Bekijk de ‘Come with me’ website of stuur Antoinette dan een berichtje. Ze kan je alle informatie geven over de reizen die nog op de planning staan, de prijzen en natuurlijk al je vragen beantwoorden.

Comewithme, trip Spanje