Chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes

Follow on Bloglovin

Cravings naar zoete lekkernijen? Bak dan snel een lading van deze chocoladekoekjes! Een koekjes recept met chocolade van Tony’s Chocolonely en verschillende noten. Ik gebruikte de noten die ik nog in huis had. Wees creatief en gebruik gerust andere noten in dit koekjes recept! Al moet ik bekennen dat deze combinatie, pecannoten, hazelnoten en gedroogde cranberry’s, wel erg lekker is.

Wat heb je nodig (ongeveer 10 grote koekjes of 15 kleintjes)
– 150 gr Tony’s Chocolonely (ik nam de melkvariant)
– Handje pecannoten
– Handje hazelnoten
– Paar goji bessen of gedroogde cranberry’s
– Chilipeper
– 100 gr boter
– ½ zakje vanillesuiker
– 1 ei
– 175 gr bloem
– 1 tl bakpoeder
– Bakpapier

chocoladekoekjes, koekjes recept

Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de noten wat fijner en doe bij elkaar in een kom. Maak een beslag door de boter, bloem, vanillesuiker en het ei door elkaar te mixen. Roer hier de noten en bakpoeder door. Smelt de chocolade au bain-marie en meng als laatste door het beslag. Leg bakpapier op een bakplaat en maak van het beslag kleine hoopjes van gelijke grootte op de bakplaat. Bak de koekjes gaar in ongeveer 20 minuten in de oven.

Enjoy!

Wat Flo vindt
Het is dat ik flink sport de laatste tijd, want nu ligt er weer iets lekkers in de kast. Niet dat ik zo’n enorme gezonde ben, maar met een kookliefhebber als Sanneke in huis is ligt er eigenlijk altijd wel wat. En tsja… we doen natuurlijk zo min mogelijk aan foodwaste, dus dat betekent; het moet op! Misschien is dat de reden wel dat ik de laatste tijd weer vaker op de fiets stap. Maar ik ik klaag niet. Een voorrecht dat we zo lekker kunnen eten!