Alles over rode bietjes

Alles over rode bietjes

Follow on Bloglovin

Ondanks dat het oorspronkelijke rode bietjes seizoen juli t/m oktober is, eet ik rode bieten vooral als het kouder wordt. Een super veelzijdige groente! Ik eet ze warm of koud, gepureerd of in blokjes, als basis voor een salade of juist als basis van een soep. Daarom dacht ik, het is tijd voor een item geheel toegewijd aan deze groente. Zo vind je hier een paar heel lekkere rode bieten recepten en lees je waarom rode bietjes zo gezond zijn.

Rode bieten recepten

Zoals ik al zei kan je heel veel verschillende recepten maken met rode bietjes. Ik heb mijn favoriete recepten voor je op een rij gezet.

Bietensoep met chorizo

Bietensoep

Echt ver-ruk-ke-lijk deze soep! Eigenlijk maak ik dit gerecht veel te weinig en her-ontdek ik het recept door het maken van dit item. Waar ik erg blij mee ben want deze soep is perfect voor de Herfst/ Winter. Het zoete van de biet en het hartige van de chorizo zijn een super combi die samen deze bietensoep vormen.

Bietenburger 

Bietenburger

Vega burgers zijn momenteel hartstikke populair. En je maakt ze ook zo zelf! Zoals deze burger met bieten. Snacken, maar op een super gezonde manier. We like!

Salade met geitenkaas, bietjes en vijgen

Salade met bietjes

Dit recept is nog redelijk licht, als je niet zo’n enorme trek hebt maar wel opzoek bent naar een verrassende combinatie. Vind je het te weinig, eet dan een broodje bij deze salade met bietjes of laat de bacon weg en bak er een stukje vis of vlees naast.

Rode bietjes gezond?

Laat het vraagteken hierboven maar weg, want rode bietjes zijn hartstikke gezond! Ze bevatten ontzettend veel vitaminen en mineralen. Denk aan vitamine c en B6, magnesium, kalium, fosfor en bijvoorbeeld ijzer. Ook bevat bietjes de stof nitraat, de stof die bijvoorbeeld ook in spinazie zit. Deze stof zorgt ervoor dat bloedvaten verwijden. Heel goed voor de bloedsomloop en voor een lagere bloeddruk. En omdat bietjes veel vezels bevatten is de groente goed voor de spijsvertering. Leukste nog? Van bietjes zou je afvallen… de groente bevat heel veel voedingsstoffen, maar weinig calorieën. Hierdoor krijg je na het eten van bietjes een voldaan gevoel, omdat je voldoende stoffen binnen gekregen hebt. En omdat ze niet veel calorieën bevatten, kan je hiervan afvallen. Nou geloof ik daar niet echt veel van… maar goed, voedingsstofrijke producten die caloriearm zijn; ik teken ervoor! Mens en gezondheid heeft er zelfs nog veel meer over geschreven.