Aardappels met kruiden uit de oven

Aardappels met kruiden uit de oven

Follow on Bloglovin

Schilde jij vroeger ook altijd de aardappels? Of, doe je dat misschien nog steeds? Nou, ik ben ermee gestopt. Sinds ik alweer een aantal jaren geleden ontdekte dat aardappels met schil eigenlijk veel lekkerder zijn. De meeste dan. Zo ook zeker krieltjes. Wat een priegelwerk was het om die te schillen. No way, doen we niet meer. En dat is fijn, want dat betekent dat deze aardappels met kruiden uit de oven zo op tafel staan. Een beetje olie, kruiden en klaar ben je. Eet het met een witvisje of een lekkere salade ernaast.

Personen: 4
Tijd: 50 mins, waarvan 45 oventijd
Lekker met: een stukje kabeljauw of deze zalmburgers

Aardappels met kruiden uit de oven

– Krieltjes, 1 kg
– Tijm van 4 takjes
– Rozemarijn van 4 takjes
– Handje peterselie, fijn gesneden
– Peper & zout
– Olijfolie

Yoghurtdip (naar keuze)
– 200 gr yoghurt
– Peterselie van 3 takjes (fijn gehakt)
– Handje gesneden bieslook
– Teentje knoflook, fijn geperst
– Citroensap, 1 el
– 1 tl mosterd

Aardappels uit de oven maken

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de krieltjes en doe deze in een grote ovenschaal. Giet hier lekker veel olijfolie over, zodat elke aardappel bedekt is met olijfolie. Strooi de verschillende kruiden en wat peper en zout over de aardappelen n zet de schaal in de oven. Bak de aardappeltjes in ongeveer 45 minuten knapperig en gaar.

Yoghurtdip voor bij de aardappels

Terwijl de aardappels in de oven staan kan je de yoghurtdip maken. Doe de yoghurt in een kommetje en meng hier alle overige ingredi├źnten door. Easy toch? Zet de dip in de koelkast tot je gaat serveren. Dan blijft ie lekker fris.

Enjoy!