5x lekker lunchen in de bedrijfskantine

5x lekker lunchen in de bedrijfskantine

Follow on Bloglovin

De week is weer begonnen! Weekend voorbij en weer vijf dagen knallen. Ik heb een flink drukke week voor de boeg, maar toch probeer ik altijd tijd te nemen om te lunchen. Even niets, je werkt loslaten en op z’n minst een half uurtje bezig zijn met iets anders. Bij mij op kantoor is een flinke bedrijfskantine met eigenlijk alles dat je maar kan verzinnen voor lunch. Toch sta ik vaak te twijfelen en weet ik echt niet altijd wat ik moet lunchen. Liefst geen vette hap, maar gezond. Gezond, maar wel vullend. Ik heb de lunch recepten die ik vaak neem voor je op een rij gezet, in lekker lunchen in de bedrijfskantine. Hopelijk biedt het inspiratie!

Lunchen in de bedrijfskantine

Salades

Heeft jouw bedrijfskantine een saladebar? Ga dan voor een salade! Ik kies het vaakst voor de salade bar en probeer elke dag te variëren. Zo eet ik soms een salade met bietjes en feta of een salade met avocado en noten.

Soep

Soep is de nieuwe salade! Veel bedrijfskantines bieden kant-en-klare soepen, meestal uit een pak. Die mijdt ik vaak omdat ze veel zout bevatten. Maar sommige kantines zorgen voor zelfgemaakte soep. En dan is dat een heel goede optie als lunch! Denk aan een stevige groentesoep met een broodje ernaast.

Avocado en ei

Een super combinatie, al zeg ik het zelf. Avocado en ei. Yum! Ik eet dit of los, door een salade of op een rijstwafel. Het geeft me veel energie en is gezond.

Broodje met . . .

Die broodjes, die broodjes! In mijn kantine heb ik zoveel beleg, dat als ik voor een broodje kies ik meestal maar weer ga voor kaas. De standaard Hollandse lunch dus. Maar er zijn veel simpele broodjes die verrassend en lekker zijn! Hier komen ze:

Broodje hüttenkäse, tomaat en peper

Broodje hummus en groentes

Broodje ricotta en peer

Broodje kaas en jam

Enjoy!