5X Good food tegen hooikoorts

5X Good food tegen hooikoorts

Follow on Bloglovin

De lente komt er weer aan; een feit waar ik zelf heel erg blij om kan worden! De lente heeft echter voor veel mensen 1 klein (of groot) nadeel: het brengt hooikoorts met zich mee! Zakjes klaarleggen dus. Je kan wel door goede voeding je hooikoorts een beetje verhelpen door je lichaam sterker te maken tegen de reactie die verkregen wordt uit de stofjes die in de lucht rondzweven. Hieronder vind je 5 voedingsmiddelen die jou hierbij zouden kunnen helpen, in dit lijstje met eten tegen hooikoorts.

Good food tegen hooikoorts

Citrusvruchten

Citrusvruchten bevatten heel veel vitamine C en vitamine C heb je weer nodig voor de bioflavonoïden die dit met zich meebrengt. Mensen die last hebben van hooikoorts hebben een hoger gehalte bioflavonoïden nodig. Maak je lichaam dus sterk! Eet bijvoorbeeld deze quinoasalade met zalm en sinaasappel.

Kip en kalkoen

Het vlees van kip en kalkoen bevat in verhouding redelijk veel folaat. Er is bewezen dat mensen met hoge folaatgehaltes minder snel last krijgen van allergieën. Ben je vegetarisch? Niet getreurd: ook linzen, spinazie en kikkererwten bevatten veel folaat! Lekker receptje nodig? Ga voor dit Mediterraanse kip recept!

Paarse & rode vruchten

Deze vruchten bevatten een stofje genaamd: quercetine. Dit stofje zorgt ervoor dat er minder snel een allergische reactie in het lichaam kan optreden en helpt ook met de productie van witte bloedcellen, wat weer een boost geeft aan je immuunsysteem!

Brandnetel

Ja echt! Dit plantje blokkeert bij inname een aantal chemische stofjes in het lichaam die allergische reacties zouden kunnen veroorzaken. Aan de brandnetel thee of soep dus! Psst, de brandnetel thee staat ook in het lijstje met de lekkerste thee volgens Jiska!

Lokale honing

Er wordt gezegd dat lokale honing bepaalde lokale pollen bevat die je eigen hooikoorts tegenwerkt. Dit door al een soort gewenning te geven in het lichaam, waardoor deze beter kan handelen tegen alle pollen van buitenaf.

Succes!