5x Gekke eetgewoontes die wij niet begrijpen…

5x Gekke eetgewoontes die wij niet begrijpen…

Follow on Bloglovin

Ik weet niet of je buitenlanders ooit een dropje aan hebt geboden? Grote kans dat ze het niet te pruimen vinden! Maar wij Nederlanders zijn niet de enige met gekke eetgewoontes. Sterker nog, er zijn landen die er gekke tradities op nahouden!

Gekke eetgewoontes

Balut – Filippijnen

In de Filippijnen is een populair gerecht Balut. Balut is een gekookt eendenei, maar het eendje heeft zich al zover ontwikkeld dat het al een volwaardig embryo is. Jak.

Yakpenis – China

De yak is een bepaald soort bizon die leeft in Azië. In China hebben ze de overtuiging dat het eten van de penis van deze bizon er bij vrouwen voor zorgt dat ze minder puistjes krijgen en bij mannen wordt impotentie voorkomen. Omdat de penis blijkbaar een vrij rubberachtige smaak heeft, wordt er een scheutje sojasaus overheen gegoten. Volgende week maar even m’n schoonmoeder opdienen!

Casu Marzu – Sardinië

Deze kaas van schapenmelk is in de meeste landen illegaal, waarom vraag je je af? Omdat het eten van deze kaas gevaarlijk kan zijn! Deze kaas wordt zolang gerijpt, dat er maden gaan leven in de kaas en het eten van deze kaas gaat dus gepaard met het eten van die –levende- maden… Je hebt na het eten van deze kaas in ieder geval wel weer genoeg proteïne binnen voor de komende maand!

Criadillas – Spanje

Klinkt heel chique, is het niet. Criadillas zijn gewoon stierenballen. UGH…

Oogbal van tonijn – Japan

Tijdens een duik in de zee staren ze je altijd aan; vissenogen. Stel je nu een grote vis voor –tonijn- en die ogen. En stel je dan voor dat je ’s avonds uitgehongerd bent en dus ineens weer in datzelfde oog staart, maar nu staart ie naar je terug vanaf je bord. Smakelijk!

Wij zijn benieuwd… wat zou jij hiervan durven eten?