5x eten voor een summerbody

5x eten voor een summerbody

Follow on Bloglovin

De zonnestralen beginnen zich steeds vaker te laten zien en de tempraturen zijn meestal al wel boven de 10 graden. Het is lente! Eindelijk. Maar lente betekent ook veel terrasjes pakken, tuinfeestjes en de zomer die eraan komt. En er is 1 ding die vrijwel iedere vrouw wel graag zou willen hebben: een perfecte, bikiniproof, summerbody. Maar hoe krijg je die? Ja door te sporten vooral. Maar een ander ding dat daarbij meespeelt is ook een goede voeding. En daar kan je jezelf al heel ver mee laten komen! Daarom, 5x eten voor een summerbody!

5x eten voor een summerbody

Vermijd snoep en vettige snacks

Ja duh, dat kon je zelf ook wel bedenken. Maar toch is het zo. Deze voedingsmiddelen leveren geen goede voedingsstoffen aan het liggen en zijn enkel hoge caloriebommetjes die jouw energiebalans in de war brengen. Laat die zak dropjes maar staan dus ;).

Eet een lunch met veel vezels

De gemiddelde Nederlander eet veel te weinig vezels, terwijl deze voedingsstof heel erg belangrijk is voor je darmen maar ook voor je “volzit” gevoel. Als je een lunch eet met veel vezels, is je lichaam langer bezig met de verwerking hiervan en heb je minder snel trek in je 4 uurs-snack. Heb je deze trek toch wel? Eet dan wat fruit of groente!

Denk na over wat je de gehele dag eet

Ik ben over het algemeen erg tegen het tellen van calorieën (tenzij het echt nodig is), aangezien dit vaak tot obsessies leidt en het de gezelligheid van eten ook wegneemt. Maar ik vind wel dat je bij elke maaltijd even kan nadenken over wat er op je bord ligt en of je na het eten van een goede portie wel dat toetje extra moet eten. Tuurlijk dit mag wel op z’n tijd, maar meestal is dit niet nodig en zorgt het enkel voor overtollige calorieën!

Minder met alcohol

Ja helaas. Alcoholische drankjes bevatten heel snel veel calorieën. Zo is een glaasje wijn al snel zo’n 100 calorieën, wat hetzelfde is als een kleine snicker!

Rust goed uit

Goed slapen is superbelangrijk voor het behalen van je summerbody. Van weinig slaap gaat je lichaam vragen om extra energie, waardoor je trek krijgt. Daarnaast heeft je lichaam na een goede workout rust nodig om te herstellen.