10 x de lekkerste thee

10 x de lekkerste thee

Follow on Bloglovin

Nu het wat buiten kouder is geworden buiten wij zelf dat we minder water drinken. Bij ons is daarvoor in de plaats thee en koffie geworden. Maar om dat laatste wat te minderen is het goed om te variëren met theesoorten. Thee zonder cafeïne is nou eenmaal wat beter voor ons dan bakken koffie wegdrinken elke dag. Dus daarom op een rij mijn favorieten; 10 x de lekkerste thee!

10 x de lekkerste thee

Met haar Engelse roots is Jiska een echte theeleut. Ze geeft je daarom haar favoriete thee soorten. Misschien kan je er inspiratie uit op doen om deze komende koude herfst- en wintermaanden door te komen!

Jasmijn thee

Met stip op nummer 1. Jasmijn Thee. Verveelt nooit. Een lekkere thee voor ’s morgens tot ’s avonds. Ik koop en maak mijn thee 9 van de 10 keer vers. Dus geen zakjes maar losse theeblaadjes of verse kruiden. De losse Jasmijnthee blaadjes koop ik altijd in kilo verpakking bij de Toko. Heel puur, Jasmijn thee zoals het hoort, en nog goedkoop ook. Laat de Jasmijn thee nooit meer dan 2-3 minuutjes intrekken want anders wordt het bitter.

Verse Gember thee met…

Verse Gember thee is lekker pittig op je keel. En mooi meegenomen is dat het ook goed en verzachtend werkt voor je maag. Snijd gewoon een paar stukjes af van een verse gemberstronk en giet er kokend water overheen. Easy does it. Verse Gemberthee zonder iets is al lekker maar je kan het ook combineren met honing, met citroen (of met beide), of met sinaasappel. En deze laatste zag je waarschijnlijk niet aankomen maar als je een echte dare devil bent probeer dan eens een kwart chilipepertje (in stukjes gesneden) toe te voegen. Geeft echt een lekkere kick.

Verse Citroenmunt thee

We kennen allemaal wel de muntthee met honing. Citroenmunt ziet er hetzelfde uit maar smaakt heel anders. Waar het dan naar smaakt behoeft waarschijnlijk niet veel uitleg. Heel fris in ieder geval. Lekker om ’s morgens mee wakker te worden. Citroenmunt is niet altijd makkelijk te vinden. Je kunt het soms vinden bij een lokale goede groenteboer of bij een groothandel zoals een Sligro.

Chai thee

Deze Indiase thee met kardemom, kruidnagel en kaneel is heel lekker voor op een koude dag. Ik vind het lekker om deze thee te drinken als ik op een citytrip ben, veel heb gewandeld, en even naar binnen wil om op te warmen. Chai hoort ‘ from scratch’ gemaakt te worden door water en melk in een pannetje te koken met de verse kruiden en op het eind verse honing aan toe te voegen. Vult ook lekker voor wanneer je een beetje trek hebt. Als je niet op citytrip bent is deze thee natuurlijk ook gewoon lekker als je een avondje thuis op de bank zit.

Engelse Thee met melk

Als (half) Engelse mag deze thee natuurlijk niet ontbreken. Hoort eigenlijk ook vers gemaakt te worden in een pot. Bij Engelse thee met melk wordt vaak gedacht aan de English Breakfast Tea maar mij Engelse moeder maakt de thee altijd met half English Breakfast Tea en half Earl Grey. Lekker later trekken, donker laten worden, en een scheutje melk erbij doen.

Verse Salie thee

Net als de Gember thee of munt thee ook hier weer: easy does it. Een paar verse Salie blaadjes, kokend water, en klaar. Klinkt misschien apart, maar als je het een keer hebt geprobeerd wil je meer! Leuk om ook eens een andere soort thee te serveren als je vrienden over de vloer hebt.

Rozen & Lavendelthee

Deze thee heb ik een keer samengesteld bij Dille & Kamille. Ze hebben een hoekje met heel veel verschillende verse thee en je betaalt per gram. Doe bij elkaar wat je lekker lijkt en je hebt je eigen thee. Leuk ook om er een weckpotje bij te kopen om je eigen thee daar in te doen. Deze Rozen & Lavendelthee is anders. Op een positieve manier. Niet een alledaagse thee die je de hele dag door wilt drinken maar heel lekker voor af en toe.

Yogi Tea – Classic

Yogi Tea is gebaseerd oude tradities van de ayurveda die zijn afgestemd op onze behoeften en welbevinden. Yogi Tea is er in veel verschillende smaken maar de classic blijft eigenlijk de lekkerste. Het is de thee die Yogi Bhajan oorspronkelijk aan zijn studenten serveerde. Het lijkt op Chai Thee. De Classic thee is met zoete kaneel, kardamom, pittige gember, kruidnagel en zwarte peper. Deze kruiden worden gebruikt omdat ze in de Ayurveda bekend staan om hun heilzame eigenschappen

Brandnetel thee

Klinkt niet perse lekker, is het wel. Grappig om te zien is dat deze thee echt diep/ donker groen wordt als je ‘m maakt. Naast dat het lekker is, brengt het ook superveel gezondheidsvoordelen met zich mee. Het is bacteriedodend en reinigend. Het schijnt zelfs te werken bij afvallen maar dan moet je wel heel veel brandnetelthee drinken…

Rooibos thee met een scheutje melk en verse honing

De Rooibos thee uit Zuid-Afrika kennen de meesten van ons wel maar misschien niet met melk en honing. Lekker in de winter om je door de middag te helpen. Eigenlijk een andere versie van Chai Thee.

Lekkere en pure thee koop je onder andere bij de Tea bar. Kan gewoon online! Hoe fijn is dat. Vooral Old Dutch Applepie en Mangolicious zijn errug goed.